Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Stadskanaal
Stadskanaal
Nieuw-Buinen
Nieuw-Buinen
Groningen (stad)
Groningen (stad)

Header startmotor

Wat is een startmotor?

Zoals het woord al doet vermoeden is het precies dat: een motor om te starten! Waar vroeger een automotor nog aangeslingerd moest worden zijn alle auto's van tegenwoordig voorzien van een electrische startmotor die ervoor zorgt dat de auto gestart kan worden.

Hoe werkt een startmotor?

Een startmotor is een elektromotor die tot doel heeft een zuigerverbrandingsmotor de minimale snelheid te geven dat hij de motor start. Want deze zal uit zichzelf niet starten. De startmotor is meestal een seriemotor met een vermogen van ca. 500 tot 2500 W. Doormiddel van een overbrenging is het voor de startmotor mogelijk om de motor van de auto een nodig aantal omwentelingen te laten maken zodat deze start. De startmotor heeft een grote stroom nodig om dit voorelkaar te krijgen. De startmotor mag bovendien slechts kortstondig in bedrijf zijn, en moet bij herhaald gebruik eerst afkoelen.

Mijn startmotor doet het niet en nu?

Als de startmotor niet wil ronddraaien, kan dat diverse oorzaken hebben. Krijgt hij wel voldoende stroom? Zo niet, dan is de accu de schuldige. Is er voldoende stroom en draait de startmotor desondanks niet rond? Hoor je alleen een harde klik bij het omdraaien van de contactsleutel? Dan kan het zijn dat het rondsel vastgeslagen is in de starterkrans. Zet de auto dan in de hoogste versnelling (zet eerst het contact uit!) en duw de auto zachtjes heen en weer. Goede kans dat de zaak weer los komt. Het is echter wel een teken dat de startmotor binnenkort aan vervanging toe is.

Startmotor kapot? U heeft verschillende opties!

Doet uw startmotor echt niets meer, dan hebben we van Auto Elektro Luikens een aantal opties waarmee we het probleem met de startmotor kunnen verhelpen.

Nieuwe startmotor

Mocht het om één of andere reden niet mogelijk zijn om uw startmotor te reviseren, dan kunnen we u een nieuw vervangend exemplaar aanbieden tegen scherpe prijzen. We hebben voor alle merken auto's, types en modellen veel startmotoren op voorraad en anders binnen 1 dag geleverd. Informeert u naar de mogelijkheden.

 

Ons adres


Auto Elektro Luikens

Electronicaweg 35b

9503 GA Stadskanaal

Tel: 0599 - 615 341

 whatsapp Whatsapp:
06 - 13 27 18 38

info@autoelektroluikens.nl

 

gmtospecialist small